måndag 31 maj 2010

Ny vecka - nya katter - nya upplevelser!



Nu är det måndag igen, när jag kommer till katthemmet har min kollega redan gett katterna frukost men katten Reinfeldt är inte nöjd. Reinfeldt klagar på att vi inte är tillräcklig snabba på att släppa ut honom på rast, han är nämligen alltid först ut på morgonen.

Väl ute i korridoren är han mycket glad men håller sig på avstånd från oss en stund innan han känner sig säker på att vi inte ska fånga in honom och sätta honom i boxen igen. Han strosar runt och får kel och en pratstund med oss, efter ett tag busar han runt i sin prasseltunnel och vi kastar pingisbollar genom korridoren som han får jaga.

Det är en hel del städ på morgonen och under tiden sitter Reinfeldt i ett fönster där han har fått syn på ett skatpar på taket (se bild)

Jag hälsar på katten Armand som med stor glädje vältrar sig i mitt knä, mysfaktorn är mycket hög :)

Katten Sydney som är en skygg katt uppväxt utan kontakt med människor sitter idag på sin möbel och tittar nyfiket på oss. Att nosa på händer är väldigt spännande och nu slappnar hon nästan av helt när man klappar henne, snart når vi gränsen då hon inser att klappar bara är mysiga och inte farliga!

Kerstin har flyttat in på katthemmet, en lite äldre kattdam med pondus. Fruktansvärt söt :) Hon är, som de flesta nyinflyttade katter, lite orolig och har ännu inte visat hela sin personlighet men vi ser fram emot att få lära känna henne.

torsdag 27 maj 2010



Tillåt mig att presentera: Polly! Värre rackarunge har vi inte här på katthemmet :) Hon är liten och kvick som en vessla och är full av energi. Hon gör hyss dagligen! Större delen av dagen tillbringar katterna i sina boxar, som i största mån är inredda med allehanda möbler och annat tidsfördriv, men Polly blir aldrig trött och håller ständigt på. Hoppar fram och tillbaka på möblerna, hänger och slänger i taknätet. Ovanpå taket ligger deras snören och leksaker som de har under rasten i stora korridoren men Polly vet att man kan, om man är envis, dra in leksakerna i boxen genom maskorna. Hon måste göra detta fritt hängandes från taknätet eftersom inga möbler är såpass höga...

Man kan inte ge henne vilka leksaker som hellst, ni vet de där leksaks mössen med päls på? De fullkomligt slaktas! Mord är vad det är, de ligger som avskalade lik efter en minut.
Idag när jag städade hittade jag ett flertal pälstussar och ett musöra!
Jag brukar bygga höga vingliga berg av inventarierna när jag städar för att få större svängrum och självklart klättrade hon upp på bråten och stod som en svajande matros på utkik. Nu låter det ute i korridoren så det är nog bäst jag går ut och kollar, det är nämligen Polly som är på rast nu...

onsdag 26 maj 2010

Jubileum 6 juni!

Den 6 Juni har katthemmet öppet hus och firar Föreningens 6årsdag och katthemmets 3årsdag!

Varmt välkomna på fika, korvgrillning, barnaktiviteter, tipspromenad och lotterier! Det kommer bli en härlig dag tror jag, man får självklart komma in och titta på våra katter här och ställa frågor om allt som har med föreningen och katter att göra!

Så packa picknickfilten, här i genetiska trädgården där katthemmet ligger har vi stora lummiga grönområden som man kan njuta utav.

Vill ni veta mer så kika in på föreningens hemsida wwww.samvetet.com